Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/customers/webs/jurakalk/www.vikalker.dk/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/customers/webs/jurakalk/www.vikalker.dk/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/customers/webs/jurakalk/www.vikalker.dk/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/customers/webs/jurakalk/www.vikalker.dk/wp-includes/post-template.php on line 265
TILMELD DIG HER!

Hvorfor kalke?

Er dit hus fra før 1960 eller skaller din facade af? Så tjek om din overfladebehandling passer til bygningen. Frem til 1960 byggede vi nemlig med kalkmørtler i Danmark, og et hus bygget med kalk kan ikke holde til at blive behandlet med moderne materialer som plast. Er dit hus fra før 1960, bør du derfor holde dig til kalken.

6 gode grunde til at vælge kalken

1. Huse fra før 1960 skal kalkes
Er dit hus bygget før 1960 er det højst sandsynligt bygget med kalk, og så bør det ikke overfladebehandles med andet end kalk. Er du i tvivl om, hvad dit hus er lavet af, kan du teste det her.

2. Kalk forebygger afskalninger og frostsprængninger
Kalk skaber et kapillært sug, der leder fugt ud af bygninger op til 100 gange hurtigere end nyere plast- og cementmaterialer. Undersøgelser viser, hvordan huse bygget med kalk, der er overfladebehandlet med et tæt materiale som plastikmaling, står udsatte for frostsprængninger og afskalninger på facaden. Det skyldes, at fugt ophober sig inde i bag malingen og presser for at komme ud. Det giver særligt problemer om vinteren, når fugten fryser og dermed udvider sig med frostsprængninger til følge.

3. Kalk er nemt og billigt at vedligeholde
Det er en myte, at kalk er besværligt at holde ved lige. Følg vores guides, så er det både nemt og hurtigt at kalke. Samtidig er kalk langt den billigste løsning til vedligeholdelse. Med seks spande kulekalk, som kan købes for cirka 3000 kroner, kan du kalke en hel sognekirke. Det kræver dog, at facaden ikke allerede er behandlet med plast- eller cementbaserede materialer.

4. Kalk har en lang holdbarhed
Oplever du, at du skal kalke hvert år, skyldes det, er arbejdet udført med forkerte produkter eller forkerte metoder. Kalker du med en kulekalk, der har lagret i mindst 2 år, holder kalkningen i op til 10 år.

5. Kalk er miljøvenligt
Kalk er et rent naturprodukt helt uden tilsætningsstoffer i modsætning til malinger, der alle indeholder mange forskellige kemikalier – også de mest naturlige af slagsen.

6. Kalk er smukkest
Kalkkrystaller reflekterer sollys på en levende måde, der understreger lys og skygge på facaden. Det gør en kalket overflade ekstra varieret og karakterfuld.

Vi kalker også

Skjern
Silkeborg
Møn
Lolland-Falster
Kerteminde
Fredericia
Løgstør
bornholm_graa
Odense_By_Museer
Odder
Gram_Slot
Aabenraa
Viborg
Ringkøbing
Aarhus
Furesø
Skagen
Holstebro
Hjørring
Frederikssund
Sønderborg
Helsingør
Bondeby
Dragør
BLIS
BBIH
Præstø
Nysted